Darmowa dostawa
Blog - nowości, porady, rekomendacje, Strona 4
Lista artykułów
Do noży XinZuo oferujemy akcesoria, m.in. pod postacią wysokiej jakości stojaka magnetycznego na noż...
Jak przenosić nóż kuchenny, by uniknąć jego uszkodzenia bądź stępienia? To pytanie, które częst...
Wysokiej jakości drewniana deska do krojenia to bardzo istotny element wyposażenia każdej kuchni. Ch...
Drewniana deska do krojenia XinZuo powstaje z wysokiej jakości, masywnego drewna akacji, ważące...
Santoku to typ noża kuchennego, który historycznie wywodzi się z Japonii. Można go zaliczyć do kategorii japońskich noży szefa kuchni. Wyróżnia się kultowym kształtem z szerszym ostrzem, które zazwyczaj zaostrzone jest pod kątem 15° w taki sposób, by kształtem przypominało literę V. W odróżnieniu od...
Zachowanie właściwego kąta przez cały czas podczas ostrzenia noża, żeby równomiernie naostrzyć całą krawędź tnącą to nie lada wyzwanie, zwłaszcza dla początkujących. Na szczęście można to sobie ułatwić prowadnicą, dzięki której nawet amatorzy z łatwością zachowają odpowiedni kąt podczas ostrzenia. K...
Kąt ostrzenia zależy od rodzaju noża. Ogólnie można powiedzieć, że im niższy (ostrzejszy) kąt, tym nóż będzie ostrzejszy. Noże typu europejskiego zwykle ostrzy się pod kątem około 20°. Z kolei noże azjatyckie co do zasady ostrzy się obecnie zgodnie z popularną, japońską procedurą pod kątem 15°, by w...
Nóż Santoku, czyli nóż japońskich szefów kuchni. Nóż Santoku ma uniwersalne zastosowanie, ale japońscy kucharze wykorzystują go głównie do obróbki warzyw - zarówno do słynnych japońskich zup, jak i przygotowując przystawki do głównych dań. Japońska kuchnia słynie z precyzji i produktów pok...
Seria noży XinZuo Jiang B46W to jedno ze szczytowych osiągnięć mistrzów nożownictwa z Yangjiang...
Seria noży XinZuo B46D to jedna z innowacyjnych serii, w przypadku których do produkcji ostrzy ...
