Darmowa dostawa

Uniwersalny chiński nóż TAO XinZuo Jiang B46W 7"

Ręcznej produkcji, ekskluzywny chiński nóż TAO XinZuo z serii B46W z ostrzem ze słynnej stali japońskiej AUS10 i rękojeścią z eleganckiego drewna orzecha w ozdobnym pudełku. 

Grawerowanie - instrukcja

Możemy doręczyć do:
18.11.2024
Opcje dostawy
Produkt dostępny (>10 szt)
Kod: XN51
Marka: XinZuo
525 zł –15 % 445 zł 362 zł bez VAT
Kategoria: Uniwersalny chiński nóż TAO
Gwarancja: 3 lata
Rodzaj stali: Damasceńska
Seria noży: Jiang B46W
Typ noża: Chiński
Wielkość ostrza: 7"
Uniwersalny chiński nóż TAO XinZuo Jiang B46W
Promocja Kus
525 zł –15 %
Dostawa w PL gratis
Dostawa w PL gratis
Kupuj z darmową dostawą do punktów odbioru na terenie PL.
30 dni na zwrot
30 dni na zwrot
Jeśli nie będziesz zadowolony, masz 30 dni na zwrot.
3-letnia gwarancja
3-letnia gwarancja
Gwarantujemy wysoką jakość produktów.

XinZuo – Produkcja noży to rzemiosło, w które wkładamy serce.

Uniwersalny chiński nóż TAO XinZuo Jiang 7" (B46W)

Uniwersalny nóż chiński TAO XinZuo Jiang 7" z serii B46W powstał w tradycyjnym chińskim mieście noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.

Wyjątkowa seria noży B46W Jiang

Seria noży B46W Jiang to jedno ze szczytowych osiągnięć naszych mistrzów nożownictwa. Ostrza noży powstały ze stali japońskiej AUS10, która nie bez przyczyny klasyfikowana jest jako jedna z najlepszych do produkcji noży dla zawodowych kucharzy, ale też miłośników gotowania, dla których zwykłe noże to za mało. Wyjątkowość noży potęguje rękojeść z drewna orzecha o nowoczesnym wyglądzie i doskonałej ergonomii.

Uniwersalny chiński nóż TAO XinZuo Jiang B46W w ręce

Uniwersalny chiński nóż TAO XinZuo o wszechstronnym zastosowaniu

Chińskie noże TAO cieszą się popularnością w całej Azji, ale stopniowo znajdują zwolenników także i u nas, w Europie, głównie ze względu na swą wszechstronność. Ich ostrza wyglądem przypominają miecze, ponieważ są bardzo grube i szerokie. Chińskie noże TAO dadzą sobie radę właściwie z każdym produktem - od owoców, przez twarde warzywa korzeniowe, aż po porcjowanie drobiu. Znaczny ciężar noży TAO sprawia, że łatwo się nimi kroi czy sieka, wykorzystując samą tylko grawitację, bez konieczności używania dużej siły fizycznej.

Uniwersalny chiński nóż TAO XinZuo Jiang B46W prezentacja krojenia nożem

Wyprodukowany ze stali japońskiej - ręcznie i z mistrzowską precyzją

Prezentowany chiński nóż TAO powstał z najwyższej klasy stali damasceńskiej AUS10, produkowanej przez słynną firmę Aichi Steel w Japonii. Ta innowacyjna stal japońska wyróżnia się dużą ostrością oraz wytrzymałością. Charakteryzuje ją wysoka zawartość węgla (1,10%), a także chromu (14,50%), co czyni ją odporniejszą na korozję.  Twardość stali sięga 60+/ -2 w skali Rockwella. Rdzeń ostrza noża ze stali japońskiej ma 67 warstw i poddany został próżniowej obróbce cieplnej. Ochronę przed korozją zapewnia stal nierdzewna SUS430, wewnątrz której umieszczono rdzeń.

Uniwersalny chiński nóż TAO XinZuo Jiang B46W wymiary

Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.

Rękojeść noży wykonano z drewna orzecha czarnego

Rękojeść noża wykonano z drewna orzecha czarnego. Elementem, który ją wyróżnia jest polerowana ręcznie metodami rzemieślniczymi syntetyczna kość wołu.  Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku. Rękojeść doskonale leży w ręce i trzyma się ją wygodnie nawet podczas długotrwałego krojenia w profesjonalnej kuchni.

Nóż TAO XinZuo Jiang B46W na desce do krojenia

Nóż w ekologicznym opakowaniu prezentowym

Nóż TAO XinZuo Jiang B46W 7" zapakowany został w eleganckie pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Pudełka, do których pakujemy noże z tej serii bazują na ekologicznych, przyjaznych dla środowiska materiałach. Mają spójny, elegancki wygląd. Wysokiej jakości nóż marki XinZuo w takim pudełku ucieszy każdego obdarowanego. 

Uniwersalny chiński nóż TAO XinZuo Jiang B46W w ozdobnym pudełku

 Wymiary i parametry chińskiego noża TAO

Nóż XinZuo Jiang B46W 7"
Marka: XinZuo
Seria: Jiang B46W
Typ noża: Uniwersalny chiński nóż TAO
Długość ostrza: 183 mm
Wysokość ostrza: 90 mm
Długość rękojeści: 145 mm
Długość całkowita: 328 mm
Grubość: 2,6 mm
Waga: 367g
Materiał:

Rdzeń noża:

Japońska stal damasceńska AUS10, 67 warstw

Zewnętrzna osłona rdzenia noża:

stal nierdzewna SUS430

Twardość: 62-64 w skali Rockwella
Rękojeść:

Drewno orzecha czarnego

Miejsce produkcji: Yangjiang Chiny

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:
Z powrotem do sklepu