Darmowa dostawa
Nóż do obierania XinZuo Jiang B46W 3,5"
Ręcznej produkcji, ekskluzywny nóż do obierania XinZuo z serii B46W z ostrzem ze słynnej stali japońskiej AUS10 i rękojeścią z eleganckiego drewna orzecha w ozdobnym pudełku.
Kategoria: | Noże do obierania |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Damasceńska |
Seria noży: | Jiang B46W |
Wielkość ostrza: | 3,5" |
Nóż do obierania XinZuo Jiang 3,5" (B46W)
Nóż do obierania XinZuo Jiang 3,5" z serii B46W powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Wyjątkowa seria noży B46W Jiang
Seria noży B46W Jiang to jedno ze szczytowych osiągnięć naszych mistrzów nożownictwa. Ostrza noży powstały ze stali japońskiej AUS10, która nie bez przyczyny klasyfikowana jest jako jedna z najlepszych do produkcji noży dla zawodowych kucharzy, ale też miłośników gotowania, dla których zwykłe noże to za mało. Wyjątkowość noży potęguje rękojeść z drewna orzecha o nowoczesnym wyglądzie i doskonałej ergonomii.
Nóż do obierania od XinZuo jest lepszy niż obieraczka
Specjalny nóż z krótkim, ostrym ostrzem do obierania owoców i warzyw. Nóż do obierania z łatwością zastępuje, czy wręcz przewyższa standardowe obieraczki do ziemniaków. Dzięki niemu szybko pozbędziesz się skórek z jabłek i innych owoców, nie marnując przy tym ich miąższu. Nóż do obierania znajdzie zastosowanie nie tylko przy owocach i warzywach, lecz także przy grzybach, które dzięki niemu z łatwością oczyścisz, a następnie pokroisz. Noża do obierania nie powinno zabraknąć w żadnym domu.
Wyprodukowany ze stali japońskiej - ręcznie i z mistrzowską precyzją
Prezentowany nóż do obierania powstał z najwyższej klasy stali damasceńskiej AUS10, produkowanej przez słynną firmę Aichi Steel w Japonii. Ta innowacyjna stal japońska wyróżnia się dużą ostrością oraz wytrzymałością. Charakteryzuje ją wysoka zawartość węgla (1,10%), a także chromu (14,50%), co czyni ją odporniejszą na korozję. Twardość stali sięga 60+/ -2 w skali Rockwella. Rdzeń ostrza noża ze stali japońskiej ma 67 warstw i poddany został próżniowej obróbce cieplnej. Ochronę przed korozją zapewnia stal nierdzewna SUS430, wewnątrz której umieszczono rdzeń.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Rękojeść noży wykonano z drewna orzecha czarnego
Rękojeść noża wykonano z drewna orzecha czarnego. Elementem, który ją wyróżnia jest polerowana ręcznie metodami rzemieślniczymi syntetyczna kość wołu. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku. Rękojeść doskonale leży w ręce i trzyma się ją wygodnie nawet podczas długotrwałego krojenia w profesjonalnej kuchni.
Nóż w opakowaniu prezentowym
Nóż do obierania XinZuo Jiang B46W 3,5" zapakowany został w eleganckie pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Pudełka, do których pakujemy noże z tej serii bazują na ekologicznych, przyjaznych dla środowiska materiałach. Mają spójny, elegancki wygląd. Wysokiej jakości nóż marki XinZuo w takim pudełku ucieszy każdego obdarowanego.
Wymiary i parametry noża do obierania
Nóż XinZuo Jiang B46W 3,5" | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Jiang B46W |
Typ noża: | Nóż do obierania |
Długość ostrza: | 96 mm |
Wysokość ostrza: | 29 mm |
Długość rękojeści: | 127 mm |
Długość całkowita: |
223 mm |
Grubość: | 2,0 mm |
Waga: | 82 g |
Materiał: |
Rdzeń noża: Japońska stal damasceńska AUS10, 67 warstw Zewnętrzna osłona rdzenia noża: stal nierdzewna SUS430 |
Twardość: | 60+/-2 w skali Rockwella |
Rękojeść: |
Drewno orzecha czarnego |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Čína |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.