🔥Promocje do -33% 🔥
Darmowa dostawa
Noże kuchenne od wieków stanowią nieodłączny element wyposażenia kuchennego. Nieco krótszą, choć i tak długą, a przy tym imponującą historię ma produkcja noży w chińskim Yangjiang, nazywanym stolicą noży. Z tego właśnie miasta pochodzą również oferowane przez nas noże kuchenne XinZuo, spełniające międzynarodowe standardy jakości i cieszące się popularnością zarówno wśród profesjonalistów, jak i użytkowników domowych na całym świecie. Noże kuchenne Xinzuo produkuje się z wysokiej jakości stali damasceńskiej, nierdzewnej lub kompozytowej, a podczas ich produkcji świat nowoczesnych technologii napotyka tradycyjne rzemiosło. Noże kuchenne Xinzuo produkowane są i ostrzone ręcznie przez mistrzów tej dziedziny, dlatego są to najostrzejsze noże kuchenne na rynku.
W tej kategorii znajdziesz bogatą ofertę noży kuchennych XinZuo sprzedawanych pojedynczo, nie w zestawach. Najczęściej używanymi w Polsce nożami są uniwersalny nóż szefa kuchni oraz nóż do krojenia mięsa. Dla bardziej wymagających klientów mamy w ofercie noże do trybowania i obierania, w tym specjalne noże Nakiri i Santoku.
Specjalistyczny nóż do ryb Sashimi typu japońskiego z ostrzem z najlepszej stali damasceńskiej o długości 270 mm; doskonały do krojenia idealnych plastrów ryby, nie tylko na...
✅Zestawy noży w ofercie - Chcesz kupić więcej noży? Poznaj nasze zestawy noży w przystępnych cenach.
✅Jak się rozeznać w kształtach ostrzy noży – Przejrzysty przewodnik po kształtach ostrzy różnych rodzajów noży kuchennych (wraz z ilustracjami i opisem zastosowania).
✅Stal używana do produkcji naszych noży - Przegląd rodzajów stali używanych do produkcji naszych noży, z uwzględnieniem ich składu i właściwości.
✅Jakiego drewna używamy do produkcji rękojeści noży - Prezentacja rodzajów drewna, których używamy do produkcji rękojeści naszych noży, ich właściwości i kolorystyki.