Świętujemy 1 rok w Polsce🔥
z rabatami nawet do 30%! 🎉
Darmowa dostawa
Świętujemy 1 rok w Polsce🔥
z rabatami nawet do 30%! 🎉
Darmowa dostawa
Określenie nóż japoński to synonim jakości w świecie noży. Ze względu na to, jak długa jest w Japonii historia produkcji noży i mieczy. To właśnie w Kraju Wschodzącego Słońca światło dzienne ujrzało po raz pierwszy wiele typów noży, które produkuje się i wykorzystuje na całym świecie. W kategorii tej znajdziesz wybrane noże XinZuo, określane mianem noży japońskich. Znajdujące się w ofercie noże typu japońskiego XinZuo pochodzą - tak jak wszystkie nasze noże - z chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której ich produkcja ma swoją wielowiekową tradycję. Dlaczego oferowane noże noszą ogólną nazwę „noże japońskie”? Ze względu na kraj ich pochodzenia, ponieważ pierwotnie produkowali je oraz projektowali japońscy mistrzowie tej sztuki.
Zdecydowanie najpopularniejszy jest nóż japoński Santoku, będący jednocześnie jednym z najchętniej kupowanych w naszym sklepie internetowym noży XinZuo. Wyróżnia się swą wszechstronnością, dzięki której nadaje się do krojenia właściwie wszystkich produktów spożywczych, a także dopracowany kształt i dodatkowa funkcjonalność - możliwość przenoszenia pokrojonej żywności na ostrzu.
Za japoński nóż do warzyw uznawany jest powszechnie nóż Nakiri. Ten japoński nóż kuchenny nadaje się do siekania czy krojenia warzyw oraz ziół. Z łatwością poradzi sobie nawet z bardzo twardymi warzywami korzeniowymi. Nóż Nakiri bez trudu, już na pierwszy rzut oka odróżnisz od innych noży po długim i wyjątkowo szerokim ostrzu.
Noże japońskie z tej kategorii pochodzą z chińskiej stolicy noży Yangjiang i produkowane są ze stali damasceńskiej klasy premium albo najwyższej jakości niemieckiej stali nierdzewnej.
Nóż Nakiri klasy premium HEZHEN PM8S z 6,8-calowym ostrzem ze stali kompozytowej w stylu retro oraz tradycyjną rękojeścią w stylu japońskim.
Nóż Santoku XinZuo Zhi B35 7" wyprodukowany z najlepszej niemieckiej stali nierdzewnej z rękojeścią z drewna sandałowego.
Ręcznej produkcji, ekskluzywny mały nóż Santoku XinZuo z serii B46W z ostrzem ze słynnej stali japońskiej AUS10 i rękojeścią z eleganckiego drewna orzecha w ozdobnym pudełku.
Nóż Santoku XinZuo Ya B20 7" ze stali damasceńskiej z wysokiej jakości drewnianą rękojeścią dla wygody krojenia.
Ręcznie obrabiany nóż Santoku XinZuo Yu B13D z 7" ostrzem ze stali damasceńskiej oraz wysokiej jakości drewnianą rękojeścią z Ironwood.
Nóż Bunka XinZuo PM8O 8,5" z ostrzem ze stali damasceńskiej oraz oktagonalną rękojeścią w stylu japońskim z rogu bawołu i drewna oliwnego.
Ręcznej produkcji nóż Santoku ze stali damasceńskiej XinZuo z serii B46D z unikalnym ostrzem powstałym w procesie naprzemiennego łączenia dwóch różnych rodzajów stali...
Nóż Santoku XinZuo Feng B32 7,3" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem ze stali damasceńskiej.
Nóż Santoku klasy premium XinZuo Lan B37S 7" to perełka designu z ostrzem ze stali kompozytowej, rękojeścią z Pakkawood i świetną ergonomią.
Specjalni nóż szefa kuchni Bunka w stylu japońskim ze stali damasceńskiej z ergonomiczną, designerską rękojeścią. W skład opakowania wchodzi także stylowy, drewniany ochraniacz...
Nóż Nakiri XinZuo Rui B5 7,8" z ostrzem z najwyższej jakości stali nierdzewnej i hebanową rękojeścią do krojenia warzyw i ziół.
Wysokiej jakości nóż Nakiri XinZuo Yu B13R 7,3" ze stali damasceńskiej z drewnianą rękojeścią klasy premium.
✅Ostrza noży japońskich – Wiesz, że wiele noży japońskich ma jednostronnie szlifowane ostrza? Więcej informacji znajdziesz w tym artykule.
✅Noże Santoku – Santoku to jeden z najpopularniejszych noży japońskich na świecie. Sprawdzi się doskonale podczas krojenia zarówno warzyw, jak i dużych kawałków mięsa.
✅Noże ze stali japońskiej – Jesteśmy jednym z nielicznych producentów noży poza granicami Japonii, którzy mają licencję na produkcję noży z prawdziwej stali japońskiej.
✅Wszystkie noże kuchenne – Jeśli chcesz zapoznać się z pełną ofertą wszystkich naszych noży kuchennych, zajrzyj do tej kategorii.