Darmowa dostawa
Noże ze stali damasceńskiej
W kategorii tej znajdziesz noże kuchenne ze stali damasceńskiej XinZuo klasy premium. Nie bez powodu mistrzowie produkcji noży uznają noże kute ze stali damasceńskiej za szczytowe osiągnięcie swojego rzemiosła. Możesz przekonać się sam, że w Yangjiang, skąd wywodzą się wszystkie noże XinZuo, potrafią oni wykuwać ze stali damasceńskiej prawdziwe dzieła sztuki.
Noże ze stali damasceńskiej klasy premium
Noże kuchenne ze stali damasceńskiej XinZuo wyrabiane są ze stali damasceńskiej 10Cr15CoMoV (ekwiwalent stali VG10), a podczas ich produkcji wykorzystywana jest technologia próżniowej obróbki cieplnej, nadająca ostrzu noża twardość 60+-2HRC. Rdzeń noża ze stali damasceńskiej XinZuo składa się z 67 warstw. Zewnętrzną ochronę zapewnia mu stal nierdzewna 316L.
Niepowtarzalne ręczne wykonanie
Każdy nóż ze stali damasceńskiej XinZuo jest unikalny ze względu na wieńczącą proces produkcji ręczną obróbkę wykonywaną przez mistrzów tego rzemiosła. Podczas ostrzenia noży praktykuje się sposób japoński, czyli ostrzenie pod kątem 15°, tak by krawędź noża przybrała kształt przypominający literę „V”. Ostrzenie odbywa się ręcznie. Ręczne ostrzenie wykonywane przez najprawdziwszych mistrzów produkcji noży zapewnia im większą ostrość i dłuższą żywotność. Żadne nowoczesne urządzenie nie zdoła zastąpić żmudnego, ręcznego ostrzenia noży.

Nóż Santoku XinZuo Yu B13R 5" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem z wysokiej jakości stali damasceńskiej.

Wysokiej jakości nóż szefa kuchni XinZuo Yu B13R 10" ze stali damasceńskiej z drewnianą rękojeścią klasy premium.

Nóż Santoku XinZuo Ya B20 7" ze stali damasceńskiej z wysokiej jakości drewnianą rękojeścią dla wygody krojenia.

Nóż Santoku XinZuo Yu B13R 7" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem ze stali damasceńskiej.

Nóż Santoku XinZuo Yi B27 7" z ostrzem ze stali damasceńskiej i rękojeścią z wysokiej jakości drewna.

Uniwersalny nóż szefa XinZuo z serii Ya wielkości 8 cali. Wyprodukowany z 67 warstw stali damasceńskiej.

Nóż do mięsa XinZuo Yi B27 do łatwego i precyzyjnego krojenia wszystkich rodzajów mięsa.

Specjalni nóż szefa kuchni Bunka w stylu japońskim ze stali damasceńskiej z ergonomiczną, designerską rękojeścią. W skład opakowania wchodzi także stylowy, drewniany ochraniacz...

Ręcznej produkcji nóż szefa kuchni ze stali damasceńskiej XinZuo z serii B46D z unikalnym ostrzem powstałym w procesie naprzemiennego łączenia dwóch różnych rodzajów stali...

Uniwersalny nóż szefa kuchni Yi B27 8,5" ze stali damasceńskiej z chińskiej stolicy noży Yangjiang.

Tasak do kości XinZuo Yu B13R z wysokiej jakości stali damasceńskiej w opakowaniu prezentowym.

Nóż do obierania XinZuo Yi B27 3,5" z ostrzem ze stali damasceńskiej klasy premium i ręcznie szlifowaną krawędzią tnącą - do obierania owoców i warzyw (w tym ziemniaków).