Darmowa dostawa
Nóż do filetowania XinZuo Yu B13R 7"
Nóż do filetowania XinZuo Yu B13R 7" ze stali damasceńskiej i z drewnianą rękojeścią klasy premium. Poradzi sobie z kompleksową obróbką ryb – od A do Z.
Kategoria: | Noże do krojenia mięsa |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Damasceńska |
Seria noży: | Yu B13R |
Wielkość ostrza: | 7" |
Nóż do filetowania XinZuo Yu 7" (B13R)
Nóż do filetowania XinZuo Yu 7" z serii B13R powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Nóż do filetowania i kompletnej obróbki ryb od A do Z
Nóż do filetowania został zaprojektowany specjalnie do obróbki świeżych, całych ryb. Jego cienkie, elastyczne ostrze pozwala na precyzyjną i szczegółową prace, co jest kluczowe podczas filetowania ryb. Dzięki powyższym cechom z łatwością i bez strat oddzielisz mięso od skóry i ości. Nóż do filetowania jest niezastąpiony nie tylko przy wstępnej obróbce ryb, lecz także później – podczas krojenia ich na cienkie plastry w celu przyrządzenia np. sushi bądź carpaccio.
Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją
Prezentowany nóż do filetowania produkowany jest z najwyższej jakości stali damasceńskiej (damascus steel), z której powstają noże klasy premium. Ostrze noża o twardości 60±2 w skali Rockwella składa się z 67 warstw stali. Jej wysoka jakość oraz tradycyjne metody produkcji zapewniają nożowi długą żywotność. Odcień wzoru na ostrzu może się nieco różnić od tego na zdjęciu, ponieważ stapianie warstw stali sprawia, że każdy nóż wygląda niepowtarzalnie. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów. Rękojeść noża powstała z niewymagającego konserwacji materiału, który z upływem czasu nie mięknie ani nie chłonie zapachów. Jej doskonały kształt i długość umożliwiają łatwe, a także efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Nóż XinZuo w opakowaniu prezentowym
Nóż do filetowania XinZuo Yu 7" z serii B13R zapakowany jest w stylowe pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Luksusowy wygląd pudełka oraz wysokiej jakości noże marki XinZuo ucieszą każdego obdarowanego.
Wymiary i parametry noża do filetowania
Nóż XinZuo Yu B13R 7" | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Yu B13R |
Typ noża: | Nóż do filetowania |
Długość ostrza: | 180 mm |
Wysokość ostrza: | 35 mm |
Długość rękojeści: | 132 mm |
Długość całkowita: | 312 mm |
Grubość: | 1,8 mm |
Waga: | 175 g |
Materiał: |
Stal damasceńska 10Cr15CoMoV Stal nierdzewna 316L |
Twardość: | 60±2 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Palisander |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.