Darmowa dostawa
Blog - nowości, porady, rekomendacje, Strona 2
Lista artykułów
Wiemy, że nasze noże kuchenne bardzo często kupowane są jako prezent, który nasi klienci wręczają po...
W Polsce wielkości ostrzy noży najczęściej podaje się w calach, a my trzymamy się tej zasasdy. Wielk...
Często otrzymujemy pytania o to, czym różni się stal damasceńska (10Cr15CoMoV – odpowiednik VG10) od niemieckiej stali nierdzewnej (stal 1.4116), czyli materiałów z których produkowana jest większość naszych noży. Pytacie, czy właściwości stali (i wykonanych z nich noży) znacząco się różnią.&nb...
Świeży ananas, symbol egzotycznych owoców, większości z nas kojarzy się z latem. Mnóstwo l...
Przedstawiamy serię MO: Luksusowe noże ze stali damasceńskiej inspirowane naturą Seria MO od XinZ...
Z radością informujemy, że seria noży klasy premium MO właśnie dotarła do naszego magazynu. Jeśli cenisz sobie wyjątkowy design i staranną, ręczną produkcję, to kolekcja ta jest stworzona właśnie dla ciebie. Dlaczego pokochasz noże z serii MO? 🔪 Ostrze ze stali damasceńskiej inspirowane naturą K...
Często słyszymy pytanie, dlaczego noży kuchennych (zwłaszcza tych ze stali węglowej) nie powinno się myć gąbkami do naczyń i jakie to może mieć dla nich konsekwencje. Gąbki do mycia naczyń, a zwłaszcza ich szorstka, trąca część, przeznaczone są do mycia innych naczyń, takich jak garnki, ale nie...
Często dostajemy pytania o to, jak prawidłowo kroić czerwone mięso, żeby było jak najbardziej kruche i miało możliwie najlepszą strukturę, a jego włókna nie ulegały uszkodzeniu. Kierunek krojenia ma ogromny wpływ na późniejszą obróbkę oraz ogólną jakość powstałej potrawy, zwłaszcza przy daniach przy...
Kuchnia to serce każdego domu, więc nie może w niej zabraknąć narzędzi, które nie tylko ułatwiają pr...
Drewniane rękojeści są zazwyczaj znakiem rozpoznawczym wysokiej jakości noży kuchennych. Wynika to z...
