Darmowa dostawa

Blog - nowości, porady, rekomendacje

XinZuo – Produkcja noży to rzemiosło, w które wkładamy serce.

Właśnie odwiedzasz blog sklepu internetowego XinZuo.pl, na którym w poszczególnych kategoriach znajdziesz mnóstwo informacji na temat noży kuchennych XinZuo. Na przykład informacje o nowościach czy produktach, które niedawno pojawiły się w naszym magazynie, a także aktualnych zniżkach i promocjach znajdują się w zakładce Nowości. W wyborze najodpowiedniejszego, dostosowanego do twoich potrzeb noża albo zestawu noży, pomogą ci porady i rekomendacje z zakładki Wybór noży. Troszcząc się także o klientów, którzy już kupili noże XinZuo, w zakładce Ostrzenie noży zebraliśmy porady dotyczące użytkowania noży i ich konserwacji. Jeśli interesuje cię proces produkcji noży XinZuo oraz wykorzystane do niej materiały, zajrzyj na podstronę Produkcja noży. O samym producencie - XinZuo - jego historii oraz przenikaniu się nowoczesności i tradycyjnych metod produkcji noży w chińskim mieście Yangjiang przeczytasz w artykule O XinZuo.

Lista artykułów

🥢 Tydzień wyśmienitego smaku –15% na wszystko!

Miłośnicy gotowania, profesjonalni szefowie kuchni i entuzjaści domowego pichcenia - prosimy o uwagę! W naszym sklepie internetowym xinzuo.pl właśnie startuje promocja „Tydzień wyśmienitego smaku”. Od 13. do 19. października możecie kupić swoje ulubione noże i akcesoria XinZuo ze zniżką 15% na cały ...

Specjalny zestaw noży do sera XinZuo Zhi (B35) właśnie dotarł do magazynu!

Spieszymy ze świetną wiadomością dla wszystkich miłośników sera – zestaw specjalnych noży do serów XinZuo Zhi (B35) jest już dostępny w naszym magazynie i gotowy, aby sprawić radość tobie lub twoim bliskim. Co wchodzi w skład zestawu? Zestaw obejmuje trzy specjalne noże do krojenia serów oraz el...

Prezentacja serii noży XinZuo Li X04

Seria noży Li X04 to doskonała propozycja dla entuzjastów nowoczesnego stylu w kuchni. Już na pierws...

Seria Li X04 już czeka w magazynie – z 145-warstwowym wzorem damasceńskim

Z radością informujemy, że seria noży kuchennych Li X04 właśnie dotarła do naszego magazynu. Tym, co ją wyróżnia, jest wzór damasceński (Nature Pattern) utworzony z 145 warstw stali oraz rękojeść z włókna węglowego z dodatkiem żywicy. Dlaczego pokochasz noże z serii Li X04? 🔪 145-warstwowe os...

Prezentacja serii noży XinZuo Zhen X05Z

Seria noży Zhen X05Z jest idealna dla miłośników japońskiego stylu. Już na pierwszy rzut oka przycią...

Seria Zhen X05Z już czeka w magazynie – poczuj ducha Japonii

Z radością informujemy, że seria noży kuchennych premium X05Z właśnie dotarła do naszego magazynu. Jeśli cenisz sobie japoński minimalistyczny design i precyzyjne ręczne wykonanie, ta kolekcja jest właśnie dla ciebie. Dlaczego pokochasz noże z serii Zhen X05Z? 🔪 Ostrze ze stali japońskiej Wykonan...

Najlepsze deski do krojenia

Korzystanie z odpowiedniej deski do krojenia jest istotniejsze, niż mogłoby się wydawać, zwłaszcza j...

Jak rozeznać się w ziarnistości kamieni do szlifowania

Odpowiednia ziarnistość kamieni do szlifowania ma kluczowe znaczenie dla długiej żywotności noży kuchennych XinZuo i HezHen. Chociaż szlifujemy noże znacznie rzadziej niż je ostrzymy, to podczas szlifowania w sumie usuwamy  znacznie więcej mater...

Najczęstsze błędy popełniane podczas szlifowania noży

Wysokiej jakości noże kuchenne zasługują na odpowiednie traktowanie. Każdy nóż na świecie, niezależnie od marki czy producenta, wymaga ostrzenia i szlifowania, aby jego ostrze zachowało właściwości, które charakteryzowały je w momencie zakupu. W tym ...

Jak dobrać długość ostrza do krojonego produktu

Klienci często pytają nas o to, jakiej długości ostrze wybrać do krojenia poszczególnych produktów s...

Kontrolki listy

60 pozycji razem