🔥Promocje do -20% 🔥
Darmowa dostawa
Świeży ananas, symbol egzotycznych owoców, większości z nas kojarzy się z latem. Mnóstwo ludzi co roku z niecierpliwością czeka na czas, w którym można delektować się jego słodkim smakiem. Tym, co nie cieszy ich już tak bardzo, jest skomplikowana obróbka, czyli krojenie twardej skórki, a potem oczyszczenie części owocu przeznaczonej do jedzenia z jej twardych pozostałości. Na filmiku prezentujemy, jak w prosty sposób pokroić ananasa, unikając żmudnego odkrawania i bałaganu dookoła.
Z naszym nożem XinZuo krojenie ananasa to czysta przyjemność – bez używania siły.
Zdecydowanie polecamy nóż z długim ostrzem. Choćby i klasyczny nóż szefa kuchni. Przy naprawdę dużym ananasie sprawdzi się także nóż do krojenia mięsa, którego ostrze jest jeszcze dłuższe. Wybór noża o odpowiedniej wielkości znacznie ułatwi krojenie.