20% RABAT

 🔥Promocje do -20% 🔥

 PROMOCYJNE PRODUKTY TU

Darmowa dostawa

Szlifowanie i ostrzenie

Chcesz wiedzieć, jak prawidłowo naostrzyć albo oszlifować noże kuchenne? Dowiesz się tego z artykułów w tej części naszego bloga. Praktyczne porady dotyczące ostrzenia i szlifowania noży kuchennych.

Odtworzenie krawędzi tnącej w ramach vouchera

Z pewnością wiesz, że każdy nasz klient, który kupi nóż albo zestaw noży XinZuo, otrzymuje od nas jeden voucher na profesjonalne szlifowanie ostrza gratis. Jest on ważny przez 12 miesięcy od momentu zakupu (więcej informacji na temat warunków skorzys...

Jak utrzymać kąt przy ostrzeniu noża

Zachowanie właściwego kąta przez cały czas podczas ostrzenia noża, żeby równomiernie naostrzyć całą krawędź tnącą to nie lada wyzwanie, zwłaszcza dla początkujących. Na szczęście można to sobie ułatwić prowadnicą, dzięki której nawet amatorzy z łatwością zachowają odpowiedni kąt podczas ostrzenia. K...

Kąt ostrzenia noży kuchennych

Kąt ostrzenia zależy od rodzaju noża. Ogólnie można powiedzieć, że im niższy (ostrzejszy) kąt, tym nóż będzie ostrzejszy. Noże typu europejskiego zwykle ostrzy się pod kątem około 20°. Z kolei noże azjatyckie co do zasady ostrzy się obecnie zgodnie z popularną, japońską procedurą pod kątem 15°, by w...

3 pozycji razem