15% RABAT NA WSZYSTKO!🔥 Do końca sierpnia
Przy użyciu kodu: DZIENNOZY15
Darmowa dostawa
15% RABAT NA WSZYSTKO!🔥 Do końca sierpnia
Przy użyciu kodu: DZIENNOZY15
Darmowa dostawa
Chcesz wiedzieć, jak prawidłowo naostrzyć albo oszlifować noże kuchenne? Dowiesz się tego z artykułów w tej części naszego bloga. Praktyczne porady dotyczące ostrzenia i szlifowania noży kuchennych.
Odpowiednia ziarnistość kamieni do szlifowania ma kluczowe znaczenie dla długiej żywotności noży kuchennych XinZuo i HezHen. Chociaż szlifujemy noże znacznie rzadziej niż je ostrzymy, to podczas szlifowania w sumie usuwamy znacznie więcej mater...
Wysokiej jakości noże kuchenne zasługują na odpowiednie traktowanie. Każdy nóż na świecie, niezależnie od marki czy producenta, wymaga ostrzenia i szlifowania, aby jego ostrze zachowało właściwości, które charakteryzowały je w momencie zakupu. W tym ...
Z pewnością wiesz, że każdy nasz klient, który kupi nóż albo zestaw noży XinZuo, otrzymuje od nas jeden voucher na profesjonalne szlifowanie ostrza gratis. Jest on ważny przez 12 miesięcy od momentu zakupu (więcej informacji na temat warunków skorzys...
Zachowanie właściwego kąta przez cały czas podczas ostrzenia noża, żeby równomiernie naostrzyć całą krawędź tnącą to nie lada wyzwanie, zwłaszcza dla początkujących. Na szczęście można to sobie ułatwić prowadnicą, dzięki której nawet amatorzy z łatwością zachowają odpowiedni kąt podczas ostrzenia. K...
Kąt ostrzenia zależy od rodzaju noża. Ogólnie można powiedzieć, że im niższy (ostrzejszy) kąt, tym nóż będzie ostrzejszy. Noże typu europejskiego zwykle ostrzy się pod kątem około 20°. Z kolei noże azjatyckie co do zasady ostrzy się obecnie zgodnie z popularną, japońską procedurą pod kątem 15°, by w...