10% RABAT NA WSZYSTKO!🔥Do 18.12.
Przy użyciu kodu: SWIETA10
Darmowa dostawa
10% RABAT NA WSZYSTKO!🔥Do 18.12.
Przy użyciu kodu: SWIETA10
Darmowa dostawa
U początków dynastii Quing w Yangjiang założono warsztat produkujący noże na dużą skalę, którego zakład produkcyjny to dzisiejsze Datie Alley w dystrykcie Jiangcheng. Szczytem kunsztu nożownictwa tamtych czasów był nóż „Wenwu” wyprodukowany przez kowala He Chuanli. W tamtym okresie noże kuchenne dla znanych restauracji produkowane były w pracowni He Chuanli. W latach 30. Liang Jifu stworzył wyjątkowy nóż „Jifu”. Noże z tamtego czasu są ostre, piękne i wytrzymałe, więc zdobyły nagrodę w krajowym konkursie i szansę na udział w międzynarodowej wystawie. Od tamtej pory noże z Yangjiang znane są nie tylko w kraju, lecz także za granicą.
Okres rozkwitu przemysłu nożowniczego w Yangjiang nastąpił po przeprowadzeniu reform i otwarciu się kraju na świat. Wielkość eksportu w sektorze produkcji noży i nożyczek wciąż rośnie. Połączenie nowoczesnych technologii z tradycyjnym rzemiosłem pozwala nam na utrzymywanie doskonałej jakości noży. Noże z Yangjiang eksportowane są do ponad 100 krajów i regionów na całym świecie.
Pierwszej jesieni XXI wieku Yangjiang uznane zostało za „chińską stolicę noży i nożyczek”.
Obecnie noże i nożyce z Yangjiang są numerem jeden krajowego przemysłu nożowniczego, ponieważ wyróżniają się jakością produkcji, wielkością sprzedaży i eksportu oraz innowacyjnością, dlatego właśnie Yangjiang jest „chińską stolicą noży i nożyczek”. Yangjiang uzyskało także najwyższe wyróżnienie pod postacią „złotej odznaki”, potwierdzającej jakość produkcji noży i nożyc w Yangjiang. Przynał je Państwowy Urząd ds. Przemysłu.
Wielkość produkcji noży w Yangjiang jest obecnie największa w historii.
Noże z Yangjiang eksportowane są do ponad 100 krajów i regionów na całym świecie.