Darmowa dostawa
Noże Nakiri
Noże Nakiri są nożami typu japońskiego. Ostrze noża Nakiri zostało specjalnie przystosowane do doskonałego krojenia oraz siekania warzyw i ziół. Z jego pomocą łatwo i szybko pokroisz warzywa w kostkę albo w cienkie paseczki, na przykład do spring rollsów. Wygląd noża do ziół charakteryzuje długie i bardzo szerokie ostrze.
Dlaczego właśnie nóż Nakiri od XinZuo?
Noże do ziół Nakiri XinZuo pochodzą ze słynnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, skąd wywodzi się także wiele innych, docenianych na całym świecie noży. Produkowane są z najwyższej jakości materiałów, obrabianych ręcznie przez lokalnych mistrzów, którzy przekazują sobie tajniki produkcji noży z pokolenia na pokolenie. Każdy japoński nóż do warzyw XinZuo ma praktyczne, szerokie ostrze, pozwalające na nabranie na nie pokrojonych warzyw i przeniesienie do docelowego garnka bez konieczności brudzenia dodatkowych misek czy niepraktycznego przenoszenia na desce do krojenia.
Lista produktów
Nóż Nakiri klasy premium HEZHEN PM8S z 6,8-calowym ostrzem ze stali kompozytowej w stylu retro oraz tradycyjną rękojeścią w stylu japońskim. Grawerowanie w tym nożu...
Ręcznej produkcji, ekskluzywny nóż Nakiri XinZuo z serii B46W z ostrzem ze słynnej stali japońskiej AUS10 i rękojeścią z eleganckiego drewna orzecha w ozdobnym pudełku.
Nóż Nakiri XinZuo Rui B5 7,8" z ostrzem z najwyższej jakości stali nierdzewnej i hebanową rękojeścią do krojenia warzyw i ziół.
Wysokiej jakości nóż Nakiri XinZuo Yu B13R 7,3" ze stali damasceńskiej z drewnianą rękojeścią klasy premium.
Nóż Nakiri HEZHEN Master B30 7" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem ze stali damasceńskiej klasy premium oraz ergonomiczną rękojeścią; idealny do krojenia warzyw.
Nóż Nakiri typu japońskiego XinZuo Feng B32D 7,3" z ostrzem z japońskiej stali damasceńskiej klasy premium i ręcznie szlifowaną krawędzią tnącą - idealną do krojenia warzyw....
Japoński nóż Nakiri XinZuo He B1H 6,8" z poddanym ręcznej obróbce ostrzem ze stali damasceńskiej klasy premium - idealny do krojenia warzyw.
Ręcznej produkcji nóż Nakiri ze stali damasceńskiej XinZuo z serii B46D z unikalnym ostrzem powstałym w procesie naprzemiennego łączenia dwóch różnych rodzajów stali...
Nóż Nakiri ze stali damasceńskiej klasy premium XinZuo Lan B37 7" to perełka designu z rękojeścią z drewna oliwnego. Jedną z jego zalet jest doskonała ergonomia.
Nóż Nakiri klasy premium XinZuo Li X04 7" z ostrzem wykonanym z misternie skuwanych 145 warstw stali, tworzących unikalny wzór damasceński. Nowoczesna rękojeść z włókna...
Nóż Nakiri XinZuo Mo X06 z wyjątkowym ostrzem ze stali damasceńskiej i ręcznie wykonaną rękojeścią z białego dębu, którego kolor przechodzi od jasnych, ciepłych tonów do...
Nóż Nakiri XinZuo PM8O 7" z ostrzem ze stali damasceńskiej oraz oktagonalną rękojeścią w stylu japońskim z rogu bawołu i drewna oliwnego.
Dowiedz się więcej o naszych nożach Nakiri
✅Jak się rozeznać w kształtach ostrzy noży – Przejrzysty przewodnik po kształtach ostrzy różnych rodzajów noży kuchennych (wraz z ilustracjami i opisem zastosowania).
✅Stal używana do produkcji naszych noży - Przegląd rodzajów stali używanych do produkcji naszych noży, z uwzględnieniem ich składu i właściwości.
✅Jakiego drewna używamy do produkcji rękojeści noży - Prezentacja rodzajów drewna, których używamy do produkcji rękojeści naszych noży, ich właściwości i kolorystyki.
✅Wybór noży do warzyw - Nakiri to nóż typu japońskiego stworzony do krojenia warzyw, ale czy znasz jakieś inne noże o tym samym zastosowaniu?
