Darmowa dostawa
Nóż Sashimi 240mm XinZuo X7Cr17MoV
Sashimi - specjalistyczny nóż do filetowania ryb typu japońskiego z ostrzem z najlepszej stali nierdzewnej o długości 240 mm; doskonały do krojenia idealnych plastrów ryby na sushi.
Kategoria: | Noże do sushi |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj noża: | Sashimi |
Typ noża: | Japoński |
Wielkość ostrza: | 9,5" |
Nóż XinZuo Sashimi He (240mm)
Nóż Sashimi XinZuo (z 240-milimetrowym ostrzem) z serii He pochodzi z tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki wyrobu i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża do patroszenia ryb XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych (próżniowa obróbka cieplna), jak i tradycyjnych, ręcznych metod wyrobu noży.
Nóż Sashimi marki XinZuo dla miłośników sushi
Nóż Sashimi historycznie wywodzi się z Japonii, skąd pochodzi także uwielbiane na całym świecie sushi. Nazwa tego noża typu japońskiego związana jest właśnie z sushi, a konkretnie z popularnym sashimi. Nóż do sushi Sashimi ma kultowe - długie, ale wąskie - ostrze, pozwalające na zgrabne krojenie cienkich plastrów surowego rybiego mięsa jednym cięciem. Bez szarpania i nadmiernego naruszania struktury mięsa. Krawędź tnąca szlifowana jest w nietradycyjny sposób - tylko z jednej strony ostrza. Jednostronna krawędź noża do patroszenia ryb Sashimi jest idealna do krojenia plastrów rybiego mięsa.
Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją
Prezentowany nóż Sashimi powstał z najlepszej stali nierdzewnej, z której produkuje się wysokiej jakości noże. Ostrze noża wyprodukowano ze stali X7Cr17MoV o twardości 58+ -2 w skali Rockwella i poddano próżniowej obróbce cieplnej. Porządna stal w połączeniu z nowoczesnymi metodami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Jednostronnie szlifowane ostrze pod kątem 15±1° pozwala na idealne cięcia, minimalizujące tarcia.
Rękojeść powstała z najwyższej jakości hebanu, który z czasem nie mięknie ani nie chłonie zapachów. Jej doskonały kształt oraz długość umożliwiają łatwe, a także efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeści noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Nóż XinZuo w opakowaniu prezentowym
Nóż Sashimi XinZuo z serii He 240 mm jest zapakowany do eleganckiego pudełka prezentowego, dzięki któremu stanowi idealny prezent dla miłośników ryb i sushi, zwłaszcza zaś dla entuzjastów jego przyrządzania.
Wymiary i parametry noża sashimi
Nóż Sashimi XinZuo z serii He | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | He |
Typ noża: | Nóż Sashimi |
Długość ostrza: | 240mm |
Wysokość ostrza: | 33,5mm |
Długość rękojeści: | 152mm |
Długość całkowita: | 392mm |
Grubość: | 4,5mm |
Waga: | 260g |
Materiał: |
Stal nierdzewna X7Cr17MoV |
Twardość ostrza: | 58+-2 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Heban |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.