Darmowa dostawa
Nóż do filetowania XinZuo Mo X06 7"
Nóż do filetowania XinZuo Mo X06 z wyjątkowym ostrzem ze stali damasceńskiej i ręcznie wykonaną rękojeścią z białego dębu, którego kolor przechodzi od jasnych, ciepłych tonów do ciemnego, przydymionego zakończenia.
Kategoria: | Noże do trybowania |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
EAN: | 7331898643011 |
Rodzaj stali: | Damasceńska |
Seria noży: | Mo X06 |
Wielkość ostrza: | 7" |
Nóż do filetowania XinZuo Mo 7" (X06)
Nóż do filetowania XinZuo Mo z serii X06 powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Seria MO – doskonałe połączenie precyzyjnego rzemiosła z surowym pięknem natury
- Zakochasz się w tej wyjątkowej kolekcji noży od pierwszego wejrzenia. Łączy w sobie kunszt naszych mistrzów nożownictwa, precyzję wykonania każdego detalu oraz niepowtarzalny wygląd ostrza ze stali damasceńskiej inspirowanego dzikim pięknem natury.
- Wzór na ostrzu przypomina kręte koryta rzek, wijące się pośród wzgórz. Surowość i siłę ostrza podkreśla kuty charakter wykończenia z wyrazistym, lawowym odcieniem w jego górnej części, który niżej znów przechodzi w klasyczny kolor warstwowej stali damasceńskiej.
- Wyjątkowość tej serii noży podkreśla ręcznie wykonana rękojeść z białego dębu w unikalnym stylu – im bliżej końca rękojeści, jasne, ciepłe tony drewna przechodzą w dymno-ogniste zabarwienie. Duży nacisk położono na doskonałą ergonomię oraz wygodę krojenia – zarówno w domowej kuchni, jak i na łonie natury. Noże z tej serii pomogą ci jeszcze bardziej zbliżyć się do przyrody.
Nóż do filetowania i kompletnej obróbki ryb od A do Z
Nóż do filetowania został zaprojektowany specjalnie do obróbki świeżych, całych ryb. Jego cienkie, elastyczne ostrze pozwala na precyzyjną i szczegółową prace, co jest kluczowe podczas filetowania ryb. Dzięki powyższym cechom z łatwością i bez strat oddzielisz mięso od skóry i ości. Nóż do filetowania jest niezastąpiony nie tylko przy wstępnej obróbce ryb, lecz także później – podczas krojenia ich na cienkie plastry w celu przyrządzenia np. sushi bądź carpaccio.
Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją
Prezentowany nóż do filetowania produkowany jest z najwyższej jakości stali damasceńskiej (damascus steel), z której powstają noże klasy premium. Ostrze noża o twardości 60±2 w skali Rockwella składa się z 67 warstw stali. Jej wysoka jakość oraz tradycyjne metody produkcji zapewniają nożowi długą żywotność. Odcień wzoru na ostrzu może się nieco różnić od tego na zdjęciu, ponieważ stapianie warstw stali sprawia, że każdy nóż wygląda niepowtarzalnie. Noże ostrzone są ręcznie przez mistrzów nożownictwa pod kątem 15 ± 1° z obu stron.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Szkic konstrukcji ostrza noża

Szkic konstrukcji rękojeści noża

Rękojeść z wyjątkowym przejściem kolorystycznym
Rękojeść wykonano ręcznie z białego dębu pochodzącego z surowych, północnoamerykańskich lasów. Każdy egzemplarz różni się wyglądem i retro fakturą. U szczytu rękojeści znajduje się wyrazisty element ozdobny z czerwonego kompozytu G10, który przywodzi na myśl płomienie i tworzy estetyczne przejście między ostrzem a drewnianą częścią rękojeści.
Drewno wyróżnia unikalny, naturalny gradient kolorystyczny – od jasnych barw dębu aż po ciemny, przydymiony odcień, kojarzący się z gęstym dymem z intensywnie płonącego ogniska. Wymiary rękojeści i ręczna obróbka, której jest poddawana sprawiają, że idealnie leży w dłoni, nawet w wymagających, terenowych warunkach.
Faktyczny kolor i wygląd materiału, z którego wykonano rękojeść może nieco odbiegać od tego, który przedstawiono na zdjęciach ze względu na fakt, że uchwyty powstają z różnych kawałków drewna w różnym wieku.
Opakowanie prezentowe w eleganckim, czarnym kolorze
Nóż kuchenny z serii MO pakowany jest w luksusowe, czarne pudełko prezentowe. Dzięki temu już podczas rozpakowywania można poczuć wyjątkowość tych noży. Zarówno samo pudełko, jak i jego wnętrze są przyjazne dla środowiska i nadają się do recyklingu. To idealny prezent na ważne okazje czy jubileusze.
Wymiary i parametry noża do filetowania
Nóż XinZuo Mo X06 8,5" | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Mo X06 |
Typ noża: | Nóż do filetowania |
Długość ostrza: | 190 mm |
Wysokość ostrza: | 40 mm |
Długość rękojeści: | 136 mm |
Długość całkowita: | 326 mm |
Grubość: | 2,3 mm |
Waga: | 145 g |
Materiał: |
Stal damasceńska 10Cr15CoMoV Stal nierdzewna 316L |
Twardość: | 60±2 w skali Rockwella |
Rękojeść: |
Biały dąb |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Firma produkcyjna : | Yangjiang XINZUO Industry & Trade Co,. Ltd. |
---|---|
Adres : | GongYe Street, QinlinShan Industrial, BeiGuan Town, YangDong District, YangJiang City, GuangDong, China |
E-mail : | info@xinzuo.cn |