20% RABAT

 🔥Promocje do -20% 🔥

 PROMOCYJNE PRODUKTY TU

Darmowa dostawa

Blog - nowości, porady, rekomendacje, Strona 3

Kąt ostrzenia noży kuchennych

Kąt ostrzenia zależy od rodzaju noża. Ogólnie można powiedzieć, że im niższy (ostrzejszy) kąt, tym nóż będzie ostrzejszy. Noże typu europejskiego zwykle ostrzy się pod kątem około 20°. Z kolei noże azjatyckie co do zasady ostrzy się obecnie zgodnie z popularną, japońską procedurą pod kątem 15°, by w...

Do czego służy nóż Santoku?

Nóż Santoku, czyli nóż japońskich szefów kuchni. Nóż Santoku ma uniwersalne zastosowanie, ale japońscy kucharze wykorzystują go głównie do obróbki warzyw - zarówno do słynnych japońskich zup, jak i przygotowując przystawki do głównych dań. Japońska kuchnia słynie z precyzji i produktów pok...

Prezentacja serii noży XinZuo Jiang B46W

Seria noży XinZuo Jiang B46W to jedno ze szczytowych osiągnięć mistrzów nożownictwa z Yangjiang...

Prezentacja serii noży XinZuo Jiang B46D

Seria noży XinZuo B46D to jedna z innowacyjnych serii, w przypadku których do produkcji ostrzy ...

Prezentacja serii noży XinZuo Feng B32

Seria noży kuchennych XinZuo Feng B32 nie bez powodu jest jedną z najpopularniejszych w naszym sklep...

Prezentacja serii noży HEZHEN Master B30S

HEZHEN to seria noży klasy premium produkowana przez XinZuo. Po popularnych seriach B30 i B30R z rad...

Wybór noży i akcesoriów na grilla

Tegoroczny sezon na grilla trwa w najlepsze. Przygotowaliśmy dla ciebie zestawienie noży XinZuo...

Jaki nóż wybrać do warzyw

Krojenie warzyw, choć wydaje się bułką z masłem, może stać się twardym orzechem do zgryzienia, zwłas...

Noże szefa kuchni na świecie

Gdybyś zapytał szefów kuchni z Europy, Japonii, Chin i innych krajów, jaki nóż towarzyszy im na co d...

Różnice pomiędzy tasakiem a nożem TAO

Co odróżnia klasyczny tasak od chińskiego uniwersalnego noża TAO? Czy to nie obojętne, który z ...

Wgórę
44 pozycji razem