🔥Promocje do -20% 🔥
Darmowa dostawa
Kąt ostrzenia zależy od rodzaju noża. Ogólnie można powiedzieć, że im niższy (ostrzejszy) kąt, tym nóż będzie ostrzejszy. Noże typu europejskiego zwykle ostrzy się pod kątem około 20°. Z kolei noże azjatyckie co do zasady ostrzy się obecnie zgodnie z popularną, japońską procedurą pod kątem 15°, by w...
Nóż Santoku, czyli nóż japońskich szefów kuchni. Nóż Santoku ma uniwersalne zastosowanie, ale japońscy kucharze wykorzystują go głównie do obróbki warzyw - zarówno do słynnych japońskich zup, jak i przygotowując przystawki do głównych dań. Japońska kuchnia słynie z precyzji i produktów pok...
Seria noży XinZuo Jiang B46W to jedno ze szczytowych osiągnięć mistrzów nożownictwa z Yangjiang...
Seria noży XinZuo B46D to jedna z innowacyjnych serii, w przypadku których do produkcji ostrzy ...
Seria noży kuchennych XinZuo Feng B32 nie bez powodu jest jedną z najpopularniejszych w naszym sklep...
HEZHEN to seria noży klasy premium produkowana przez XinZuo. Po popularnych seriach B30 i B30R z rad...
Tegoroczny sezon na grilla trwa w najlepsze. Przygotowaliśmy dla ciebie zestawienie noży XinZuo...
Krojenie warzyw, choć wydaje się bułką z masłem, może stać się twardym orzechem do zgryzienia, zwłas...
Gdybyś zapytał szefów kuchni z Europy, Japonii, Chin i innych krajów, jaki nóż towarzyszy im na co d...
Co odróżnia klasyczny tasak od chińskiego uniwersalnego noża TAO? Czy to nie obojętne, który z ...