10% RABAT NA WSZYSTKO!🔥Do 18.12.
Przy użyciu kodu: SWIETA10
Darmowa dostawa
10% RABAT NA WSZYSTKO!🔥Do 18.12.
Przy użyciu kodu: SWIETA10
Darmowa dostawa
Specjalistyczny, japoński nóż szefa kuchni Bunka ze stali damasceńskiej, z unikalnym, trójkolorowym ostrzem i ergonomiczną, ośmiokątną rękojeścią z drewna Desert IronWood. Zapakowany w eleganckie, drewniane pudełko.
Kategoria: | Noże szefa kuchni |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Damasceńska |
Seria noży: | Zhen F5C |
Typ noża: | Japoński |
Wielkość ostrza: | 8" |
Pozycja została wyprzedana… |
Nóż szefa kuchni XinZuo Bunka w stylu japońskim z serii Zhen F5C o wielkości 8" powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Bunka to specjalistyczny nóż szefa typu japońskiego. Specyficzny kształt jego ostrza przywodzić może na myśl inne noże typu japońskiego. Jest to uniwersalny japoński nóż szefa kuchni, który docenisz nie tylko krojąc doskonałe plastry mięsa, lecz także warzywa. Za pomocą noża Bunka z łatwością pokroisz je na cienkie paski, znane wszystkim z potraw kuchni azjatyckiej. Bez wysiłku posiekasz nim marchew, żółtą rzodkiew czy ogórka na paski odpowiednie do spring rollsów czy sushi.
Prezentowany nóż Bunka powstał z najwyższej klasy stali damasceńskiej o twardości 60+/-2 w skali Rockwella. Rdzeń noża składa się z 37 warstw stali damasceńskiej 12Cr18MoV. Dzięki naprzemiennemu łączeniu kolejnych warstw metali (stal nierdzewna SUS410, miedź o fioletowym zabarwieniu i mosiądz) wokół rdzenia noża, jego ostrze prezentuje się wyjątkowo ze swym trójkolorowym wzorem (stalowy, żółtawy, fioletowy).
Rękojeść ma tradycyjny dla noży japońskich, ośmiokątny kształt. Intryguje połączeniem materiałów: dominującego drewna IronWood i kompozytu G10 na obydwu końcach rękojeści. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeści noży mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Bunka, nóż szefa kuchni ze stali damasceńskiej typu japońskiego marki XinZuo zapakowany jest w eleganckie, drewniane pudełko prezentowe, które podkreśla jego wyjątkowość. Wraz ze wspomnianym ozdobnym opakowaniem nóż stanowi idealny praktyczny prezent dla domu z wielu okazji, ale można go też podarować jako luksusowy prezent swoim partnerom biznesowym. Ekskluzywny wygląd pudełka oraz wysokiej jakości nóż Bunka marki XinZuo ucieszą każdego obdarowanego.
Nóż XinZuo Bunka | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Zhen F5C |
Typ noża: |
Japoński nóż szefa kuchni |
Długość ostrza: | 210 mm |
Wysokość ostrza: | 53,5 mm |
Długość rękojeści: | 155 mm |
Długość całkowita: | 365 mm |
Grubość: | 2,2 mm |
Waga: | 217 g |
Materiał: |
Stal damasceńska 37 warstw |
Twardość: | 60+/-2 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Desert Ironwood |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.