Darmowa dostawa
Nóż do obierania XinZuo Yun B9H 3,5"
Nóż do obierania XinZuo Yun B9H 3,5" z ostrzem ze stali damasceńskiej klasy premium i ręcznie szlifowaną krawędzią tnącą - do obierania owoców i warzyw.
Kategoria: | Noże do obierania |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Damasceńska |
Seria noży: | Yun B9H |
Wielkość ostrza: | 3,5" |
Nóż do obierania XinZuo Yun 3,5" (B9H)
Nóż do obierania XinZuo Yun 3,5" z serii B9H powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Nóż do obierania od XinZuo jest lepszy niż obieraczka
Specjalny nóż z krótkim, ostrym ostrzem do obierania owoców i warzyw. Nóż do obierania z łatwością zastępuje, czy wręcz przewyższa standardowe obieraczki do ziemniaków. Dzięki niemu szybko pozbędziesz się skórek z jabłek i innych owoców, nie marnując przy tym ich miąższu. Nóż do obierania znajdzie zastosowanie nie tylko przy owocach i warzywach, lecz także przy grzybach, które dzięki niemu z łatwością oczyścisz, a następnie pokroisz. Noża do obierania nie powinno zabraknąć w żadnym domu.
Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją
Prezentowany nóż do obierania powstał z najwyższej klasy stali damasceńskiej, z której produkuje się najlepsze noże. Rdzeń noża ze stali damasceńskiej o twardości 60+/-2 w skali Rockwella liczy 67 warstw. Ochronę przed korozją zapewnia stal nierdzewna 316L, wewnątrz której umieszczono rdzeń. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi metodami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów. Rękojeść noża powstała z niewymagającego konserwacji materiału, który z upływem czasu nie mięknie ani nie chłonie zapachów. Jej doskonały kształt i długość umożliwiają łatwe, a także efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Nóż XinZuo w opakowaniu prezentowym
Nóż do obierania XinZuo Yun 3,5" z serii B9H zapakowany jest w stylowe pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Luksusowy wygląd pudełka oraz wysokiej jakości noże marki XinZuo ucieszą każdego obdarowanego.
*Zdjęcie noża ma charakter poglądowy. Wszystkie noże są w takim samym ozdobnym opakowaniu.
Wymiary i parametry noża do obierania
Nóż XinZuo Yun 3,5" z serii B9H | |
Marka: | XinZuo |
Seria: | Yun B9H |
Typ noża: | Nóż do obierania |
Długość ostrza: | 83,5mm |
Wysokość ostrza: | 27mm |
Długość rękojeści: | 122,5mm |
Długość całkowita: | 206mm |
Grubość: | 2,2mm |
Waga: | 99g |
Materiał: |
Stal damasceńska 67 warstw (odpowiednik stali VG10) |
Twardość: | 60+/-2 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Palisander |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.