Darmowa dostawa
Nóż do mięsa XinZuo Ya B20 8"
Nóż do mięsa XinZuo Ya B20 8" z ostrzem ze stali damasceńskiej do łatwego i precyzyjnego krojenia mięsa.
Kategoria: | Noże do krojenia mięsa |
---|---|
Gwarancja: | 3 lata |
Rodzaj stali: | Damasceńska |
Seria noży: | Ya B20 |
Wielkość ostrza: | 8" |
Nóż do krojenia mięsa XinZuo Ya (B20)
Nóż do krojenia mięsa XinZuo Ya 8" z serii B20 powstał w tradycyjnej chińskiej stolicy noży Yangjiang, w której najwyższej jakości noże powstają już od wieków. Lokalni mistrzowie nożownictwa przekazują sobie tajniki produkcji i obróbki noży z pokolenia na pokolenie. Podczas produkcji prezentowanego noża XinZuo czerpie to, co najlepsze zarówno z nowoczesnych, jak i tradycyjnych metod wyrobu noży. Każdy nóż marki XinZuo jest niepowtarzalny, a to dzięki wieńczącej proces jego powstawania, precyzyjnej ręcznej obróbce.
Nóż do krojenia mięsa XinZuo poradzi sobie z każdym rodzajem mięsa
Mięso to nieodłączny składnik naszej diety, w związku z czym warto mieć w kuchni dobrej jakości, specjalny nóż do krojenia mięsa, dzięki któremu pokroisz je na odpowiedniej wielkości kawałki bez uszkadzania go słabej jakości nożem, który zamiast kroić - szarpie, niszcząc jego strukturę i powodując wyciek soków podczas dłuższej obróbki. Wysokiej jakości nóż do mięsa XinZuo z ostrzem o specjalnym kształcie pomoże ci zgrabnymi cięciami pokroić mięso na odpowiednie plastry. Noża do mięsa nie może zabraknąć w żadnym domu.
Wyprodukowany z najlepszych materiałów, ręcznie i z mistrzowską precyzją
Prezentowany nóż do mięsa powstał z najwyższej klasy stali damasceńskiej, z której produkuje się najlepsze noże. Rdzeń noża ze stali damasceńskiej o twardości 60+/-2 w skali Rockwella liczy 67 warstw. Ochronę przed korozją zapewnia stal nierdzewna 316L, wewnątrz której umieszczono rdzeń. Porządna stal w połączeniu z tradycyjnymi metodami produkcji gwarantują długą żywotność noża. Powierzchnia noża pozwala na idealne cięcia, zapobiegające zbędnym tarciom i przyklejaniu się produktów. Rękojeść noża powstała z niewymagającego konserwacji materiału, który z upływem czasu nie mięknie ani nie chłonie zapachów. Jej doskonały kształt i długość umożliwiają łatwe, a także efektowne krojenie bez wyślizgiwania się noża z dłoni. Kolor i faktura materiału, z którego wykonano rękojeść noża mogą w rzeczywistości wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciach ze względu na fakt, że produkowane są one z różnych kawałków drewna, w różnym wieku.
Ciekawostka: jako wiodący innowator w dziedzinie produkcji noży kuchennych XinZuo łączy ze sobą tradycyjne i najnowocześniejsze technologie. Dzięki zastosowanej nowatorskiej metodzie próżniowej obróbki cieplnej noże kuchenne XinZuo charakteryzują się - w porównaniu z nożami powstałymi przy wykorzystaniu standardowej obróbki cieplnej - większą twardością i ostrością, a ponadto dłuższą żywotnością. W połączeniu z tradycyjnym, wieńczącym proces produkcji ręcznym ostrzeniem noży przez mistrzów tego rzemiosła, których przekazywanemu z pokolenia na pokolenie kunsztowi nie może się równać żadna maszyna, skutkuje to tym, że noże kuchenne XinZuo są także wyjątkowo ostre. Noże ostrzone maszynowo nie mają szans na osiągnięcie tego poziomu ostrości.
Nóż XinZuo w opakowaniu prezentowym
Nóż do mięsa XinZuo Ya 8" z serii B20 zapakowany jest w stylowe pudełko prezentowe, dzięki któremu stanowi idealny praktyczny prezent dla domu. Luksusowy wygląd pudełka oraz wysokiej jakości noże marki XinZuo ucieszą każdego obdarowanego.
*Zdjęcie noża ma charakter poglądowy. Wszystkie noże są w takim samym ozdobnym opakowaniu.
Wymiary i parametry noża do mięsa
Nóż XinZuo Ya 8" z serii B20 | |
Marka: | Xinzuo |
Seria: | Ya B20 |
Typ noża: |
Nóż do mięsa |
Długość ostrza: | 202mm |
Wysokość ostrza: | 30mm |
Długość rękojeści: | 135mm |
Długość całkowita: | 337mm |
Grubość: | 2.0mm |
Waga: | 198g |
Materiał: |
Stal damasceńska 67 warstw 10Cr15CoMoV |
Twardość: | 60+/-2 w skali Rockwella |
Rękojeść: | Pakkawood |
Miejsce produkcji: | Yangjiang Chiny |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.